Skip links

O nas | About us

Že od majhnega sem bila nora na pse. Želja po psu se mi je uresničila, ko sem bila stara 7 let. Takrat je k hiši prišla psička Gina, pasme briard.

Zaradi izgleda in karakterja pa je v meni tlela želja po labradorcu. Leta 2007 je tako k hiši prišla moja prva labradorka Zara. Zara je psica, ki mi je takoj ukradla košček srca – samosvoja, hkrati pa tako zelo navezana name. Neskončno potrpežljiva kadar je treba, hkrati pa hiperaktivna, ko je treba delati.

Leta 2012 se ji je pridružila Diva, katero sem šla iskat na Dansko, saj sta me njena vzreditelja navdušila z načinom vzreje. Diva prihaja iz linije, kjer se oba starša uporabljata v lovu, kar se zelo pozna v njenem nagonu. Je psička, ki je pri pičlih 9 tednih aportirala fazana kot odrasel pes, zato zelo veliko obeta. Ker se je pokazalo, da je Diva zdrava, tipična predstavnica pasme, je bil naslednji korak registracija psarne.

Naš namen je vzrejati mladiče na najboljši možen način, zato storimo vse kar je v naši moči, da bodo mladiči iz psarne Funkyland`s odrasli v zdrave, tipične predstavnike pasme.

Iz prvega legla je doma ostala Rozi – karakterno in vizualno čudovita psička, ki ti s svojo prikupnostjo ukrade srce, takoj ko jo spoznaš.

Kasneje se je našemu krdelu pridružil še Tomaž z Arijem (nemški prepeličar). Tomaža, lovca po srcu in duši, so dekleta očarala s svojim karakterjem in delovnim nagonom. On skrbi, da naše punce pridno delajo to, za kar je bila pasma prvotno ustvarjena.

V drugem leglu sta naju očarala dva samčka – Birk in Prem, ki sta ostala del naše ekipe. Živita pri svojih solastnicah in sta na voljo za parjenje.

Vmes sva dobila dva otroka – Nika in Mio, ki sta najina najboljša pomočnika pri psih. Tako da.. naši mladiči so definitivno navajeni na otroke. 😉

Drugo Rozino leglo nama je dalo Pippo – našega “čudežnega otroka”, saj je s samo 4 meseci, kot najmlajši prinašalec kadarkoli, opravila preizkus naravnih zasnov z vsemi možnimi točkami, s 16 meseci pa pometla s konkurenco na lovski preizkušnji in osvojila vse točke ter 1. mesto.

S svojimi psi se udeležujeva razstav in raznih tekmovanj – od lovskih tekem, tekem v prinašanju, preizkusa naravnih zasnov do Working testa. Trdno verjameva v to, da mora biti labradorec “dual purpose” pes, zato se trudiva, da naši psi in mladiči dobro zgledajo in seveda tudi dobro delajo.

Potem je k nam iz Poljske psarne Play Mor prišla Joy, saj sem si dolga leta ponovno želela “nekaj črnega” – Joy ima svetoven karakter in je odličen lovski pes.

Po slučaju je k nam iz Ukrajine prišla Kiki, katere vzrediteljica je s celim leglom pobegnila iz vojne, ki je divjala tam. Tomaž se ji ni mogel upreti, ker je imela tak žalosten pogled in..  nadaljevanje zgodbe poznate. 🙂

Zadnja naša članica je Pippina hčerka Peppa, katera nas je že v leglu navdušila s svojim karakterjem in izgledom.

Naši psi in mladiči so hranjeni z briketi in prehranskimi dopolnili Pokusa, ki poskrbijo, da ostajajo v vrhunski kondiciji še pozno v starost.

pokusa.si

Za dobro zdravje in počutje naših psov skrbi dr. vet. med. Urška Drobnič iz Ambulante za male živali Animavet – Urška še enkrat hvala za vse!

animavet.si
Return to top of page